13. tammikuuta 2011

We live in a beaut....sorry, unequal world

Sori, että oon ollut hiljaa, se on johtunut siitä, että mulla on ollut kriisi! Ja tämä tietohan varmasti tulee kaikille mut tunteville suurena yllätyksenä. Mähän elän draamasta! Jos siihen ei löydy varsinaista "oikeaa" syytä, niin aina löytyy joku semisyy. Siitä kuitenkin sitten ensi kerralla.

Nyt mua vituttaa niin paljon, että pakko avautua tästä täysin samantekevästä aiheesta, mutta avaudun nyt kuitenkin, koska täällä ei kukaan edes käy lukemassa. Päästän höyryt pihalle. Toivottavasti bloggerissa on vittu-filtteri tällasille keskenkasvusille kiroilijoille.

Mun suuren vitutuksen syy, joka itse asiassa vasta äsken iski kun luin uutisia, on noi Australian tulvat. Siis ne sinänsä ei vituta, vaikka onkin ihan hirveetä, että ihmiset menettää kotejaan ja vaikka ei menettäiskään, niin elämä vaikeutuu ja kaikki on epävarmaa. Suuret sympatiani niille australialaisille, joita tämäkin luonnomullistus koettelee. Onneksi massiivisessa tulvassa on kuitenkin kuollut vain kymmenisen ihmistä, se on aina lohdullista.

Samaan aikaan kun media hypettää ja kauhistelee joka helvetin päivä tota Australian tulvaa, tulvii Brasiliassa Rio de Janeiron ja São Paulon osavaltioissa ja maanvyöryt on jyränneet alleen pieniä kyliä. Muutaman päivän aikana on kuollut lähes 400 ihmistä. Tänään näin ensimmäisen uutisen aiheesta. Siinä sanottiin, että Brasiliassa kuollut ainakin 260 ihmistä. Siinä uutisessa oli kolme parin rivin kappaletta. Samaisen uutisen yläpuolella ko. aviisin sivuilla oli kuinka KATASTROFAALINEN AUSTRALIAN TULVA ON JA KOKO MAA KAAOKSESSA, SUOMALAISET PINTEESSÄ , MIKKO SANOO: KAIKKIALLA OLI VAIN VETTÄ! Voi vittu oikeesti. Mulla tulee mieleen 2004 vuoden tsunamiuutisointi, vaikka mistään samankaltaisesta ei tässä voida puhuakaan. Olihan se hirveetä, että Thaimaassa kuoli toistasataa suomalaista ja 500 saksalaista ja muita eurooppalaisia. No Indonesiassa ja jopa Sri Lankassa kuoli aivan helvetin paljon enemmän ihmisiä, joilla ei ollut helikopteria pelastamassa hotellin katolta.

Niin se vaan tuntuu länsimaalaisen henki olevan niin paljon "kehitysmaalaista" henkeä arvokkaampi. Eikä tarvii jeesustella mitään, näin se vaan näyttää olevan. Vai miten muuten tällainen käsittämätön uutisointi on selitettävissä?

Kiitos ja anteeks.

http://www.guardian.co.uk/world/gallery/2011/jan/12/brazil-landslides-leave-hundreds-dead

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti