17. kesäkuuta 2011

Ripsipidennys, manikyyri, turhamaisuuksien rovio jne.

Kerroinkin viimeksi täällä Maringássa ollessani brasilialaisten pakkomielteisestä itsensä puunaamisesta ja kauneushoitoloiden, hammasklinikoiden, plastiikkakirurgien, personal trainer -paikkojen jne. sumasta, joka tässä kaupungissa vallitsee. Itse en ole vielä palannut täällä kuntosalille, vaan keskittynyt lähinnä syömiseen ja laiskotteluun. Kävin kuitenkin jo ensimmäistä kertaa kauneushoitolassa, sehän kuuluu asiaan.

Ennen lähtöäni kävin Suomessa ekaa kertaa laitattamassa ripsipidennyksen. Kyseltyäni ihmisiltä kadulla, hississä, salilla, bussipysäkillä ja vähän kaikkialla, missä he ovat saaneet hienot räpsyttimensä, päätin ottaa riskin ja ostin Citydealin kautta halvan pidennyksen kalliolaisessa kampaamossa. Parin tunnin ripsioperaation jälkeen olin onnellisempi kuin mistään asiasta vähään aikaan (luulen, että koukutuin myös pidennyksiini niin, että palaan paikkaan heti Suomeen tultuani). Ripsistä tuli käytännössä täydelliset, enkä voinut tehdä koko päivän aikana muuta kuin peilailla itseäni jokaiselta heijastavalta pinnalta. Ripset laitettiin myös niin hyvin, että niistä oli nyt kuukaudenkin jälkeen jäljellä vielä kaksi kolmasosaa. Päätin silti käydä fiksauttamassa ne samassa paikassa, jossa kävin viimeksi manikyyrissä (mulle laitettiin siellä viime syksynä myös huono ripsipidennys, tipahtivat 1,5 viikossa).

En oikein tiedä miten ne pidennyksensä siellä tekevät, liimaavatko karvat ripsien sijasta silmäluomen ihoon, vai MIKSI ne heti alusta saakka harittavat ja näyttävät todella huonosti tehdyiltä. Lisäksi nykyräpsyttimet ovat huomattavasti pidemmät kuin Helsingissä laitetut, joten kaikkialle sojottavina näyttävät todella typerältä. Tämän tietysti huomaa vain läheltä katsottaessa, ja hintakin korjaukselle oli vain 25 euroa, joten käyn siellä varmaan jatkossakin. Huoh turhamaisuus. Ripsien lisäksi kävin manikyyrissä, joka ekaa kertaa sattui, koska mun kynsinauhat oli tässä muutaman kuukauden aikana kasvaneet epäluonnollisen paksuiksi. Pieni japanilainen tyttö leikkasi kynsinauhasaksilla lisäksi kahdesti mua sormeen, mutta lopputuloksesta tuli silti upea (vaikkakin S:n mielestä väärän värinen, sillä se olisi toivonut mieluummin vesimeloonia muistuttavaa kaksiväristä lakkausta). 


Yksi brasilialaisten kauneudenhoitovimman ilmenemismuoto on maaninen hiusten puunaaminen. Tästä kielii muun muassa se, että kaikkein tavallisimmistakin päivittäismarketeista löytyy hyllyittäin hiustenhoitotuotteita. Lisäksi kaupungilla on pieniä, apteekkia muistuttavia putiikkeja, joista löytyy lähes pelkkiä hiustenhoitotuotteita. Paikalliset ilmeisesti hamstraavat kaikenlaisia ihmevoiteita ja -litkuja, ainakin valikoimasta, pakkausten koosta (löytyy mm. kilon hiusvoidepurkkeja) ja naisten upeista hulmuhiuksista päätellen. Iso osa on sellaisia tuotteita, joita ei suomalaisista marketeista löydy, minkä vuoksi aion tuoda tällä kertaa kavereille näitä erikoisia tuliaisia. Ulkomaiset merkit täällä maksaa muuten aivan järjettömän paljon, esimerkiksi iso pullo Osis+ -hiuslakkaa oli liikkeessä noin 80 euroa.

1 kommentti:

  1. Haluatko paljastaa missä kävit ripsien pidennyksessä? Itse nimittäin haluaisin käydä, mut oon kuullu niin paljon tarinoita epäonnistuneista pidennyksistä niin hyvä jos sais vinkkiä hyvästä paikasta.

    VastaaPoista