6. huhtikuuta 2011

New music (love): Jan Felipe - Abril

Last.fm on hauska paikka. Olen koukussa muiden käyttäjien profiilien selailuun ja ennenkuulemattoman musiikin etsimiseen (tai paremminkin sattumalta löytämiseen). Joskus Last.fm:stä löytyy jotain tosi hyvää. Ja mun mielestä muiden suositukset musiikin suhteen on oikeastaan paras tapa löytää uutta, koska itse ainakin olen suht laiska surffailemaan esim. Allmusic.comissa etsimässä potentiaalisia suosikkeja. Tunsin joskus erään, joka teki sitä maanisesti. Mutta sillä olikin sitten aikamoinen levykokoelma ja se tiesi kaikesta musiikista kaiken. En vaan jaksais vaivautua.

Tästä päästään siihen, että löysin kesällä Last.fm:stä helmen, enkä tajua miten en ole vieläkään kertonut asiasta täällä. 

Tykkään paljon brasilialaisesta musiikista, sambasta, bossa novasta, chorinhosta, forrasta ja tietysti lambadasta! Tutkiskellessani Last.fm:ssä brasilialaisten käyttäjien profiileja löytääkseni lisää brasilialaista musiikkia, törmäsin Jan Felipe -nimisen tyypin sivuun. Jan Felipellä oli hyvä musiikkimaku, joten kirjoitin hänelle viestin kysellen suosituksia hyvistä brasilialaisista bändeistä. Jan Felipe vastasi ja kävi ilmi, että hän oli itsekin muusikko (suositteli siis muiden ohessa myös itse tuottamaansa levyään mulle). Ja parin kuuntelukerran jälkeen olin rakastunut. Jan Felipen musiikki on "folk-bossaa", kepeää, kaunista, hyvin soitettua, laulettua ja sävellettyä, siitä puuttuu kaikki liika yrittäminen ja pyrkimys johonkin muottiin. Jan Felipe lausuu portugalin kieltä Rio de Janeiron aksentilla ihanan pehmeästi. Musiikin kuunteleminen vie mut ajatuksissa Brasiliaan ja saa kaipaamaan sinne.


Jos pidät brasilialaisesta musiikista, pidät todennäköisesti myös tästä. Jan Felipen Abril-levyn voi ladata ilmaiseksi sen nettisivuilta ja kuunnella Myspacessa. Levyltä löytyy myös yks englanninkielinen kappale, Quiet People, joka on ihana. Muita suosikkeja on ainakin Assim Como ja Abril. Tai oikeastaan kaikki levyllä.

Ai niin, myös mun ja Jan Felipen tarina jatkuu. Meilaillaan yhä toisinaan lähetellen toisillemme löytämäämme musiikkia ja kertoen kuulumisia. Keväällä Jan Felipe muuttaa Riosta Pariisiin tekemään musiikkia, ja haluaisi löytää sieltä ihmisiä joiden kanssa musisoida. Jos siis Pariisin musapiirit on tuttuja, vinkkejä otetaan varmasti vastaan ilolla. Ai niin, ja Jan Felipeä voi tietty tykätä myös Facebookissa (tulipas tästä nyt mainosteksti).

Jan Felipe on vaan mun mielestä parasta brasilialaista (ja omakustanteista, en tajua) musiikkia tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti