16. huhtikuuta 2011

Brunssi @ Bistro Artesana

Ystäväni polttaripäivän brunssi nautiskeltiin paikassa nimeltä Bistro Artesana. Pikkuinen nimikyltti johdatti sisään todella sympaattiseen paikkaan Kurvin tuntumasta, Kulmavuorenkadulta.

Bistro Artesana on vegaaninen luomukasvisravintola, joka tarjoilee brunssia sunnuntaisin klo 11-16 hintaan 15,90 euroa. Arkipäivisin ja lauantaisin on lounas, hinta 8,90 euroa. Itselleni entuudestaan tuntematon paikka osoittautui lopulta oikeaksi helmeksi.


 Ruokafilosofiansa mukaisesti Bistro Artesana tarjoili brunssilla herkkuja, joista puuttuivat sekä eläinperäiset että maitotuotteet. Tarjolla oli muun muassa vihanneksia, kikhernesalaattia, kidneypapu-rucolasalaattia, lämmintä vaaleaa leipää ja voita, aasialaisvaikutteisia lämpimiä ruokia kuten savutofua minttu-tamarindikastikkeessa, vihreitä linssejä ja kaalia (ihanan tulinen), kukkakaalia ja cashewpähkinää, inkiväärin kanssa paistettua bataattia sekä basmatiriisiä. Perinteisempiä aamiaisruokia edustivat (soija- ja kaura)jogurtti, marjat, hedelmät, myslit ja leseet. Jälkiruuaksi oli kookosriisiä mangokastikkeella. Lisäksi tarjoiltiin luomuteetä ja kuohuviiniäkin sai lisämaksusta, samoin esimerkiksi cappucinoa. Kaikki ruoat maistuivat todella hyviltä, olivat hyvin valmistettuja ja kotitekoisen oloisia. Myös paikan hippimäinen tunnelma oli kotoisa. Brunssin hinta vastaa sinänsä mielestäni hyvin tarjonnan tasoa, joskin eri ruokalaatujen määrän sijasta Artesana panostaa laatuun. Ja hyvä niin. Pekoninkäryiseen krapulamättöbrunssiin tottuneelle tämä tarjonta ei ehkä tunnu riittävältä, mutta I luvd it!







Artesanan brunssi oli katettu tänään vain meidän seurueellemme, mutta muutenkaan aamupäivän tarjonnasta ei voi vetää suoria johtopäätöksiä tulevien viikonloppujen herkkuihin. Artesanassa on nimittäin joka sunnuntaibrunssille vaihtuva teema, joka huomenna 17.4. on Kreikka. Tekisi melkein itsekin mieli mennä maistelemaan!

Lisää tietoja löytyy Bistro Artesanan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti