14. lokakuuta 2010

Oh rainy day, come 'round


Täällä on satanut tänään koko päivän. Melkein siis. Nukuin hullun myöhään, heräsin vasta puol kahdeltatoista! Keitin kahvia ja join sen parvekkeella. Ulkona paistoi aurinko ja oli tosi hiostavaa. Halusin lähteä juoksemaan, vaikka meidän viereisen puiston (jonka ympäri siis lenkkeilen, ja jossa asustaa kaikkia eläimiä) takaa näkyi pahaenteisen harmaat pilvet. Yllättäen sain S:nkin suostuteltua mukaan lenkille!

Päätettiin aloittaa kevyesti, koska S valitteli tupakoijankeuhkojaan...eli juostiin ensin lähimmälle treenipaikalle, jossa on kuntosalityyppisiä laitteita kevyeen lihaskuntotreenaamiseen. Siitä käveltiin suunnilleen saman mittainen matka, ja sitten taas juostiin seuraavalle vastaavalle treenipaikalle - JOSKIN S antoi periks jo ennen kuin päästiin sinne asti, joten sain juosta loppumatkan yksin. Melkein heti kun päästiin sinne, alkoi kauhee ukkonen ja sade. Lähdettiin kävelemään takaisinpäin ja tietty kastuttiin matkalla ihan läpimäriksi. En usko, että brasilianportugalissa on edes sanaa "tihkusade". Mentiin sit lohdutukseks lounaalle siihen kasvisravintolaan, josta kerroin eilen, joka on ihan meidän vieressä - ja joka oli taas lähes orgastinen kokemus! É o melhor restaurante vegetariano que eu conheco! Tänään söin muun muassa vegeversiota Brasilian kansallisruoasta, feijoadasta, jota ne tuolla ravintolassa ruokaistaa lihan ja makkaran sijasta savujuustolla ja palasilla, jota ne kutsuu sanalla glutein. Siitä tehtyä ihan uskomattoman herkullisia ruokalajeja on siellä muitakin. Se on tummanruskeaa, vähän kuin soijaa...muttei kuitenkaan. Onkohan kellään mitään hajua, mitä se vois olla suomeksi?

Ai niin, eilen kaupasta löytyi uusi suosikkinami! Nimittäin Amor-niminen kuution muotoinen karkki, joka on helposti murenevaa ja maistuu kuin se olis tehty sokerista ja maapähkinävoista!

EDIT: S kutsuttiin puhumaan ens kuussa yhteen uuden median seminaariin Brasíliassa!!! Mikä tarkoittaa, että änkeän tietty sen mukaan, jotta näkisin taas uuden kaupungin täällä ja tapaisin meidän yhteisen JKL-aikojen tutun Daniellan siellä samalla! JEE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti